Termoizolatie cu polistiren – Beneficii pe perioada verii

0
1921

De ce sa izolam locuinta cu polistiren? Pentru ca beneficiile le veti puteti observa nu doar iarna, atunci cand gerul este in toi, ci si pe perioada verii, pe timp de canicula.

  1. Polistirenul reduce schimburile energetice dintre imobil si mediul exterior. Daca iarna nu permite frigului sa patrunda in casa, nici caldura sa se emane prin pereti, pe timpul verii va protejeaza de canicula de afara, mentinand o temperatura optima la interior.
  2. Reducerea schimburilor energetice dintre casa si natura, pe perioada verii, se traduce in economii la factura de electricitate. Aparatele de aer conditionat vor functiona mai putin pentru a racori casa, iar racoarea produsa va persista in casa pentru mai mult timp.
  3. Polistirenul este un material rezistent la apa, asa ca nu veti avea probleme cu infiltratiile in perioadele de ploi abundente.
  4. Polistirenul asigura o buna izolare fonica, asa ca nu veti mai fi deranjat zgomotele de afara.

Este important de retinut ca pentru peretii exteriori se utilizeaza polistirenul expandat, in timp ce pentru termoizolatia pardoselilor, planseelor, teraselor, soclurilor, fundatiilor si acoperisurilor este recomandat polistirenul extrudat. Acesta este mult mai compact decat polistirenul expandat, are rezistenta superioara la socuri, iar absorbtia de umiditate si de apa sunt practic nule. Este important ca acoperisul si pardoseala sa fie si ele termoizolate deoarece, insumat, aproximativ 37% dintre schimburile energetice ale unui imobil au loc prin acoperis si prin pardoseala.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/wwwalpinistiutil/public_html/wp-content/themes/Newspaper/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LĂSAȚI UN MESAJ