Toaletare si taiere arbori – Ce riscuri aveti daca nu apelati la o Firma Autorizata

0
2830
  1. Siguranta inainte de toate! Nu putine accidente au avut loc din cauza interventiilor neautorizate la copaci cu risc de cadere. Unele inregistrate chiar cu pierderi de vieti. De aceea este esential sa acordati importanta acestui aspect si sa nu fiti obligat conform legii sa raspundeti penal odataa ce ati implicat \ convins o persoana neautorizata sa realizeze o astfel de lucrare.

Ex:  – Daca “CLIENTUL” indeamna, implica o persoane necalificata (fara  atestat de arborist si alpinist utilitar, fara instructaj SSM si fisa medicala de lucru la inaltime, fara echipament omologat, asistent la sol si fara contract de asumare totala riscurilor umane si materiale) sa efectueze o lucrare de toaletare, taiere a unui copac aflat in proprietate sa privata si se produce un accident (vatamare corporala, deces,  afectare constructii, tevi de gaze, cabluri electrice, etc)  odata cu apelul la 112 (pentru urgenta medicala sau de alta natura) se va deschide dosar de cercetare penala in care CLIENTUL va fi parte responsabila pentru producerea accidentului. Clientul va suferi pe langa repercursiunile materiale, amenda si repercursiuni de natura penala conf. legii 348\2003 – republicata pentru implicare de persoane necalificate si punerea lor in primejdie.

  1. O firma autorizata de profesionisti va utiliza sisteme de siguranta, va stii sa se ocupe de lucrare fara incidente si fara a ii pune pe cei din jur in pericol. Alpinistii utilitari vor stii sa se asigure cu echipamentele corespunzatoare, astfel ca veti scapa de stresul inutil, mustrarile de constiinta si cheltuielile suplimentare pricinuite de necalificati.
  2. Garantie + contract si asumarea tuturor aspectelor. Sa presupunem ca apelati la un muncitor “alpinist-fara acte si forma juridica” pentru o lucrare de toaletare arbori. Cel mai probabil acesta va cere un avans pentru munca de executat. Ce va asigura faptul ca acesta va fi serios si nu va disparea cu banii? Absolut nimic! In cel mai bun caz poate incepe lucrarea si exista riscul sa ramana neterminata sau sa creeze daune materiale si mai grav sa se accidenteze (sa cada de la inaltime, sa se taie, etc). Apeland la o FIRMA AUTORIZATA si cu experienta nu veti intampina astfel de probleme, caci totul se va realiza in baza unui contract si veti primi o asigurare, asumarea riscurilor de catre EXECUTANT si garantarea lucrarii de efectuat. Bineinteles plata se va efectua la final doar dupa ce veti fi 100% multumit de serviciile executate. (In cazul unui eventual control, accident, plangere, dvs nu veti fi obligat interveniti odata ce aveti acest contract semnat)
  3. Ieftin nu inseamna de calitate! In mod normal, pretul solicitat de o firma autorizata nu va fi cel mai mic dar va fi cel corect, datorita catorva ratiuni lesne de inteles: pentru lucrarea dumneavoastra nu se va prezenta un singur muncitor, ci mai multi; diverse lucrari presupun deplasari pe distante mai lungi sau mai scurte; uneltele, masinile, drujbele folosite sunt unele profesionale, de calitate; firma are de platit salariile angajatilor, contributii sociale, taxe si impozite. Insa serviciile oferite vor fi incomparabile cu cele prestate de persoane, firme neautorizate!
  4. Rapiditate. O lucrare va fi finalizata mult mai rapid atunci cand apelati la profesionisti.

Pentru evaluari, lucrari de toaletare si/sau taiere arbori, puteti la  0799102030 o echipa de profesionisti cu recomandari.

LĂSAȚI UN MESAJ