Cum se aplica tencuiala decorativa, pas cu pas

0
2222

Tencuiala decorativa asigura un finisaj estetic peretilor exteriori ai unui imobil. Cum o alegem insa pe cea potrivita si cum se aplica ea, pas cu pas? Veti descoperi in articolul de mai jos.

  1. Alege o tencuiala decorativa de calitate. Cu cat tencuiala aleasa este mai calitativa, cu atat rezistenta peretilor in timp va fi una crescuta.  O tencuiala decorativa de calitate trebuie sa aiba o rezistenta excelenta a structurii si culorii, indiferent de conditiile atmosferice, o elasticitate mare, sa nu existe riscul de deteriorari la driscuire, sa prezinte o buna putere de acoperire si aderenta la suport, precum si o rezistenta la socuri, zgariere sau intemperii.
  2. Pregatirea suprafetei. Inainte de aplicarea tencuielii decorative, suprafata trebuie curatata de murdarie, mucegai, praf, reziduuri. Tot acum se vor repara orice fisuri sau imperfectiuni ale peretilor, pentru a asigura o mai buna aderenta a produsului.
  3. Aplicarea amorsei. Indata ce peretii au fost curatati, se aplica amorsa intr-o culoare similara cu cea a tencuielii decorative. Aceasta se usuca in aproximativ 24 de ore.
  4. Pregatirea produsului. Inainte de aplicare, tencuiala decorativa trebuie pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj. De regula, aceasta se va dilua cu apa. Consistenta trebuie sa fie groasa si omogena, deci este necesar si un mixer special. De retinut este si faptul ca la temperaturi ridicate, tencuiala decorativa preparata va incepe sa se usuce, asa ca mixul se va face in cantitati mici.
  5. Aplicarea tencuielii decorative. Acest proces se va desfasura in zilele cand temperaturile sunt favorabile (nu in zilele toride de vara sau cand este ger!) ori atunci cand nu sunt precipitatii, umiditate mai mare de 80%, pericol de inghet ori vant puternic.

    Aplicarea tencuielii decorative se face in 3 pasi: intinderea tencuielii cu ajutorul gletului, intr-un strat nu mai gros de 2 mm, nivelarea, necesara pentru a indeparta excesul de material si modelarea, prin care vei obtine efectul estetic pe care ti-l doresti. De regula, se aplica doua straturi, la o diferenta de 15 minute.

Pentru servicii de amenajari exterioare si finisaje, ne puteti contacta oricand la numarul de telefon 0799.10.20.30! Va venim in intampinare cu oferte personalizate si reduceri in functie de lucrari!


Warning: A non-numeric value encountered in /home/wwwalpinistiutil/public_html/wp-content/themes/Newspaper/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LĂSAȚI UN MESAJ