Cum se aplica adezivul de polistiren

0
2263

Adezivul de polistiren este utilizat pentru realizarea termosistemelor (cu polistiren). Poate fi mineral (pe baza de ciment) sau poliuretanic.

Adezivul de polistiren mineral se utilizeaza pentru lipirea placilor pe suport de beton, tencuiala pe baza de ciment, BCA, BCU sau caramida. Adevizul pe baza de poliuretan este gata preparat, ambalat la tub. Daca adezivul mineral poate fi folosit atat pentru lipirea placilor de polistiren cat şi pentru realizarea stratului de masa de spaclu armata cu fibra de sticla, peste placile de izolatie, adezivul poliuretanic este destinat doar lipirii placilor de polistiren, conferind un timp redus de aplicare si aderenta ridicata pentru straturi suport mai dificile, cum ar fi placile lemnoase, tabla etc.

Cum aplicam adezivul de polistiren?

Adezivul de polistiren se va aplica atunci cand temperaturile sunt potrivite: 5-30 grade Celsius. Inainte de aplicare, suprafata trebuie curatata temeinic de orice reziduuri si reparate crapaturile. Acum se va aplica si amorsa, pentru a asigura aderenta adezivului. Adezivul mineral se prepara potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Este indicat ca dupa obtinerea pastei omogene, adezivul sa fie lasat timp de 5 minute in repaus, urmand ca apoi sa se reia procesul de amestecare. In acest moment, pasta este considerata a fi pregatita pentru aplicare. Mare atentie! Odata preparat, trebuie sa aplicati rapid adezivul, caci acesta se va intari. Timpul de utilizare este, de regula, de circa 30 de minute.

Adezivul mineral se aplica prin metoda patului continuu, adica pe toata suprafata placilor de polistiren prin intermediul unei mistrii cu dinti de 10 mm sau 12 mm, daca suprafata este suficient de plana. In caz contrar, se aplica adezivul prin metoda punctelor – se realizeaza un cordon de adeziv pe conturul placilor si 3-4 puncte in interiorul placii. Adezivul poliuretanic se aplica similar cu metoda prin puncte, urmarind sa existe un cordon perimetral la o distanta de circa 2 cm de marginea placilor de polistiren si inca una – doua linii de adeziv pe mijlocul placilor (orizontal si eventual vertical).

Intre placile de polistiren nu trebuie lasat spatiu, caci eficienta izolatiei va scadea. Peste izolatie se va aplica un nou strat de adeziv, care sa inglobeze plasa din fibra de sticla.

 

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/wwwalpinistiutil/public_html/wp-content/themes/Newspaper/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LĂSAȚI UN MESAJ